Autor: Dragana Prica - dragana@021.rs

Novi Sad
06.02.2019.
20:49 > 21:08
Korisnici domova za stare Gerontološkog centra Novi Sad više od dva meseca nisu dobili razliku penzije, koja im se obično uplaćuje na račun ili daje "na ruke", nakon što se oduzmu troškovi smeštaja.
  • V

    07.02.2019 08:38
    Moj otac je korisnik Gerontoloskog centra na Novom naselju. Samostalan je i pokretan, nije bolestan. On ima reci hvale za zaposlene. Malo ljubaznosti kod lekarke fali, ali ostalo je sve na svom mestu. Tehicko osobolje, sa kojim je najvise u dodiru ( medicinske sestre, spramacice, servirke hrane, domari ) opisuje kao sjajne, veoma ljubazne i pazljive. Cim je on zadovoljan, i ja sam.
  • liman3

    07.02.2019 07:30
    izbegavajte ih u širokom luku!
    Ko ima stare i nemoćne roditelje i bližnje, zna kako je.Još kad su dementni i ozbiljno bolesni...Moje iskustvo je bilo ovakvo: posle više godina brige o majci, bila sam prinuđena da se raspitam o uslovima smeštaja. Prvo, NIKO u oba doma (Liman i N.Naselje) nije hteo da mi da ugovor o smeštaju na uvid!! Kažu,ugovor ću dobiti posle smeštaja !? Neljubazuno,osorno i bahato su mi rekli da penzija mora cela da legne njima, pa kad skinu troškove "džeparca",dnevnih novina i kafe ( bukvalno!) razlika se eventualno vraća. Na moj pokušaj da objasnim da je osoba nepokretna i slabovida i da na "džeparac" i ne pomišljaju, dobila sam kratko : to tako MORA! Na moje pitanje da se plaća po predračunu/fakturi - još kraće dobijam NE DOLAZI U OBZIR. U domu na N.Naselju sam bila sa sinom, koji je, zapanjen ponašanjem nadležne gospođe, rekao : ovde nema šanse ni psa da smestimo a kamoli baku!
    Da skratim...posle dužeg raspitivanja, podneli smo zahtev za dom u Molu. Uz kraće čekanje, primljeni, dočekani, smešteni. Organizacija bez greške, osoblje besprekorno, čisto na svakom koraku, nega ljudska i humana. Sve na "belo", plaćanje po fakturi, svakodnevni razgovori sa lekarom, sestrama, soc.radnicom. Ne očekujte luksuz i sjaj, ali zato se o vašim milim brinu velikim srcem i krajnje profesionalno. Jeste malo skuplje, zbog prevoza, poseta...Sve preporuke i pohvale za ove sjajne ljude u Molu!

  • Nesa

    06.02.2019 22:22
    Krompir drzava
    Isplatice im se dva dana pred izbore 29-og marta.Nije Aca glup.
  • JJ

    06.02.2019 22:18
    Neredovno isplaćivanje razlike traje već mesecima, nikako ne mogu da uhvatim kada će moja majka dobiti razliku. Pored svih dobrih strana koje ima smeštaj u domu, ovaj javašluk prema ljudima je jedna od najgorih. Niko nije stanare doma obavestio šta se dešava, ljudi su u priličnim godinama i bez jasnog objašnjenja se baš i ne snalaze, a lekove kupuju redovno i neko to mora da plati. Sa druge strane, dok su penzije bile smanjene, domovi su uredno podizali cene, a i sada će sigurno ponovo. Većinu lekova kupujemo, perem veš, nabavili smo sam deo nameštaja (ostalo je uglavnom stari krš, zavese pocepane, roletne padaju, duboke kade u kupatilima, bubašvabe na sve strane), frižider, klimu, svaki korisnik doma plaća penzionersku pretplatu na SBB umesto da dom dogovori jedinstvenu tarifu za sve, plaćaju korišćenje telefona, za lekare specijaliste mora neko da ih odveze - za novac koji plaćaju mogli bi da dobiju uredniju uslugu i brigu. Ako ne verujete, navratite i napravite reportažu pa ćete se i sami uveriti da je tako. A pomenutu saglasnost su im tek sada dali da potpišu, kao da to prilikom sklapawa ugovora već jednom nije regulisano.
  • Salamander

    06.02.2019 22:14
    Bahata pljačka
    Namerno to rade: naučili od vodjobatina i vucibotova !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna